[WK Hockey] Australiërs groepswinnaar ondanks nekblessure Knowles

heywoodu

De Australische mannen zijn door een 4-0 overwinning op India als groepswinnaar geëindigd in poule A. De Aussies hadden echter geen reden voor een feestje, want ze zagen hun aanvoerder Mark Knowles met een ogenschijnlijk zware nekblessure uitvallen. Ook Jamier Dwyer haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij stapte in de tweede helft geblesseerd van het veld af, waarvan nog onbekend is of het ernstig is.

Australië had aan een punt al genoeg om zich officieel tot groepswinnaar te kronen, maar daar namen de mannen geen genoegen mee. In de eerste twintig minuten denderden ze over India heen. Na drie minuten kwamen ze al op voorsprong, nadat de verdediging van India de bal slordig verspeelde en Kieran Govers kon profiteren van snel samenspel van de Australiërs.

Vervolgens liep de wereldkampioen van 2010 razendsnel uit naar 4-0, dankzij twee benutte strafcorners van Chris Ciriello en een rake inzet van Jeremy Hayward, die uit de rebound van een strafcorner scoorde.

Niet lang daarna raakten de Australiërs echter in mineur, toen Mark Knowles een op het oog zware nekblessure opliep. De aanvoerder kwam met zijn hoofd in botsing met Sunil Sowmarpet Vitalacharya, waarna hij minutenlang doodstil gehurkt met zijn hoofd op het gras bleef zitten. Het spel lag ongeveer tien minuten stil, waarna Knowles uiteindelijk onder luid applaus van het publiek in het Kyocera Stadion – op een brancard met zijn hoofd in een nekbrace van het veld werd gereden.

Met nog zeven minuten op de klok in de eerste helft geloofden de ontdane Australiërs het wel, waardoor er tot de rust weinig meer gebeurde. In de tweede helft probeerden de mannen van Ric Charlesworth zich te herpakken en gingen ze op zoek naar de 5-0. Drie keer waren ze dichtbij uit een strafcorner, maar ze slaagden er niet in meer in een doelpunt te maken. Ook India was een aantal keer gevaarlijk, maar de stand bleef uiteindelijk 4-0.

Omdat Jamie Dwyer zich een half uur voor tijd geblesseerd liet wisselen, stapten de Australiërs ondanks de overwinning met een slecht gevoel van het veld af. Het is nog onduidelijk of Dwyer en Knowles de halve finale kunnen spelen. Dinsdag weet Australië wie de tegenstander wordt.