Maradona: "Van Gaal moet een masterplan hebben"

Frank (franklop)

Diego Maradona kijkt uit naar de wedstrijden in Groep B van het WK. Hij verwacht veel van de ontmoeting tussen Spanje en Nederland. “Een herhaling van de finale in Zuid-Afrika is de eerste wedstrijd in Groep B. Met Spanje tegen Nederland wordt de toon gelijk gezet. Deze wedstrijd zal min of meer beslissen wie de tegenstander van Brazilië wordt in de tweede ronde", schrijft Maradona in zijn column in Times of India.

"Dus Vicente Del Bosque en Louis van Gaal zullen een masterplan moeten hebben.” Maradona heeft veel respect voor het middenveld van Spanje. “Xavi en Iniesta zjn de meesters van het passen en met Busquets en Xabi Alonso heeft Spanje twee fantastische afbrekers. Het enige probleem van Spanje is de vorm van hun spitsen. Diego Costa kan misschien nog wel gaan verrassen.”

Pluisje verwacht ook veel van Oranje. “Nederland heeft altijd verrast op het WK met fantastische dingen binnen en buiten de lijnen. Arjen Robben en Robin van Persie zijn onder leiding van Van Gaal de spelers om in de gaten te houden. Dat ze de finale de vorige keer hebben verloren zal ze nog meer motiveren.”

“Chili kan ons gaan verrassen. Met Arturo Vidal en Alexis Sanchez hebben ze twee spelers die altijd een goal kunnen maken. Australië heeft zich knap weten te plaatsen maar voor hen zal het lastig zijn om de volgende ronde te halen met een sterke groep als deze.”