Nadal op gelijke hoogte met Sampras

heywoodu

Rafael Nadal heeft zich met zijn negende eindzege op Roland Garros naast Pete Sampras genesteld. De Spanjaard en de Amerikaan hebben beiden veertien grandslamtitels op hun palmares. Naast de negen titels in Parijs schreef Nadal Wimbledon, de US Open (allebei 2x) en de Australian Open (1x) op zijn naam.

Roger Federer blijft recordhouder. De Zwitser won tot dusver zeventien grandslamtoernooien. De Australiërs Roy Emerson (12) en Rod Laver (11) completeren de top vijf.

Nadal versloeg zondag Novak Djokovic, die op zes grandslamzeges staat, in de finale in Parijs en scherpte daarmee enkele records aan. De nummer een van de wereld heeft 35 duels op rij gewonnen op Roland Garros, iets dat niemand anders ooit lukte. Nadal verloor pas een keer op het Franse gravel. In 2009 was Robin Söderling hem in de vierde ronde de baas.

De Spanjaard won Roland Garros voor de vijfde keer op rij, ook een record. Niet alle records zijn echter in handen van Nadal. De inmiddels 61-jarige Guillermo Vilas veroverde in zijn loopbaan 46 titels op gravel, één meer dan Nadal.