[Upd] Van Barneveld en Van Gerwen na koppelwedstrijd langs België

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben zich geplaatst voor de halve finale van de World Cup of Darts. De Nederlanders wonnen de derby der lage langen tegen België met 2-1. Een koppelwedstrijd was nodig om een beslissing te forceren.

Van Gerwen moest als eerste spelen tegen Kim Huybrechts. Van Gerwen kwam 2-0 voor, maar ging er alsnog met 2-4 af. Mede door een mooie 160 finish van Huybrechts in leg vijf. De Belg stond goed te gooien met een gemiddelde van 106.8. Van Gerwen kwam tot een gemiddelde van 100.3.

Barney bracht de partij op gelijke hoogte door met 4-2 te winnen van oudere broer Ronny Huybrechts. Pas in het slot van de wedstrijd kon hij Huybrechts verslaan. De koppelwedstrijd begon met 119 finish van Van Barneveld. België kreeg in leg twee zes pijlen op een dubbel, nadat Van Barneveld ook tussentijds faalde op 25. De Belgen wisten het niet uit te gooien waarna Van Gerwen toe kon slaan. Ook legs drie en vier gingen naar Nederland, waarmee de partij gespeeld was.

Noord-Ierland was met 2-1 te sterk voor Schotland. Brendan Dolan zette Noord-Ierland op 1-0 door met 4-2 van Peter Wright te winnen. Robert Thornton trok te stand gelijk na een 1-4 zege op Michael Mansell. De beslissende koppelwedstrijd ging met 4-1 naar Noord-Ierland. 

Later vanmiddag worden nog twee andere kwartfinales gespeeld. Engeland speelt tegen Zuid-Afrika en Wales neemt het op tegen Australië. Vanavond zijn de halve finales en finale. Nederland zal dan spelen tegen Noord-Ierland en de winnaars van Zuid-Afrika/Engeland en Australië/Wales nemen het tegen elkaar op.

Update 17.30 uur

Australië is te sterk voor Wales. Ook hier pas viel de beslissing in de koppelwedstrijd. Simon Whitlock won met 4-1 van Mark Webster, maar Richie Burnett versloeg Paul Nicholson met 2-4. De koppelwedstrijd ging met 4-0 naar Australië.

Update 18.15 uur

Engeland was nipt een maatje te groot voor Zuid-Afrika. Phil Taylor won met 4-3 van Devon Petersen en Adrian Lewis versloeg Graham Filby met 4-2. De halve finales zijn dus Nederland - Noord-Ierland en Engeland - Australië.