Mauresmo nieuwe coach Murray

zoem

Tennisser Andy Murray heeft Amélie Mauresmo aangetrokken als nieuwe coach. Dat meldt de Schot zondag op zijn website. Murray stopte in maart na twee jaar de samenwerking met Ivan Lendl. Mauresmo is de voormalig nummer één van de wereld bij de vrouwen en won twee Grand Slams.

De 34-jarige Mauresmo is momenteel nog coach van het Franse Fed Cup-team. De samenwerking geldt in eerste aanleg voor het naderende grasseizoen.

"Ik heb al een zeer sterk coachingsteam, maar ik denk dat Amélie met haar ervaring en tactische expertise ons allemaal naar een hoger plan kan tillen", vertelt Murray. "Iedereen die ik spreek geeft hoog op over haar, als persoon en coach."

Mauresmo, die vorig seizoen Marion Bartoli naar winst op Wimbledon begeleidde, is eveneens zeer content. "Hij is een ongelooflijk getalenteerd tennisser. Ik voel dat ik hem en zijn team genoeg kan bieden. Ik kan ernaar uit om aan de slag te gaan en hem te helpen meer Grand Slams te winnen."

Murray reikte na een matig eerste deel van het seizoen tot de halve finale op Roland Garros, waarin hij vrijdag van de baan werd gemept door Rafael Nadal. Hij verdedigt later deze maand zijn titel op Wimbledon.