[WK Hockey] Paumen blijft rustig onder gemiste strafcorners

heywoodu

Maartje Paumen reageert laconiek op het steeds weer falen van haar strafcorner tijdens het WK hockey. Ook in de wedstrijd tegen Australië, die wel met 2-0 werd gewonnen, vloog er geen corner in.

"De eerste bal werd slecht aangegeven en de tweede niet goed gestopt", zegt Paumen. "Maar de bal moet natuurlijk wel op de goal en niet ernaast." Hiermee refereerde zij aan de ballen die voornamelijk rechts van het doel belandden.

Bondscoach Max Caldas vindt de wedstrijd tegen Australië 'de beste van het toernooi'. "Zo moet vrouwenhockey gespeeld worden." De zege was wel enigszins geflatteerd te noemen. Australië was met name in de eerste helft sterker dan Nederland. "In de pauze is er rustig en zonder paniek gesproken over hoe het in de tweede helft beter kon", vertelt Caldas.

Volgens Naomi van As, de maker van de 2-0, kregen de speelsters wel degelijk een donderspeech te horen. "Dat we veel agressiever moesten spelen en veel meer voor onze man moesten komen." Roos Drost, een van grootste talenten van het Nederlands elftal, bevestigt dat. "De eerste helft liep helemaal niet zoals wij wilden. We kwamen niet onder de pressie van Australië uit."

Een verklaring voor de matige start had Caldas niet. "Wij weten dat Australië zo speelt. Dat is herkenbaar en niet nieuw. Zij begonnen agressief, vraten het kunstgras op. En wij konden dat niet matchen. Maar je moet altijd naar jezelf kijken. Niet naar het andere team. Jezelf vragen: wat doen wij niet goed?"