België naar kwartfinale World Cup of Darts

Boris (borisz)

De darters van België hebben zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de World Cup of Darts. De gebroeders Huybrechts wonnen met 2-0 van Oostenrijk. 

Kim Huybrechts verloor één leg tegen Mensur Suljovic (4-1) en oudere broer Ronny won met 4-0 van Rowby-John Rodriguez. Noord-Ierland won gemakkelijk van Japan, het werd 2-0. Michael Mansell won met 4-1 van Haruki Muramatsu en  Brendan Dolan - Morihiro Hashimoto werd 4-2. 

Wales had het een stuk lastiger tegen Polen. Pas in de beslissende leg van de koppelwedstrijd viel de beslissing. Mark Webster verloor met 3-4 van Krzysztof Chmielewski, maar Richie Burnett versloeg Krzysztof Strozyk met 4-2. In de koppelwedstrijd kwam Wales met 3-0 voor, maar Polen kwam terug tot 3-3. In de beslissende leg opende Webster met 180 en Burnett maakte het af met een finish van 112. 

De laatste wedstrijd van de middag ging tussen Singapore en Zuid-Afrika. Het Zuid-Afrikaanse koppel Devon Petersen en Graham Filby wisten pas in de laatste leg van de koppelwedstrijd af te rekenen met Paul & Harith Lim. 

Vanavond komen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen in actie. De Nederlanders spelen tegen Spanje. Van Gerwen moet eerst tegen Antonio Alcinas. Daarna speelt Barney tegen Carlos Rodriguez. Mochten beide landen één wedstrijd winnen, dan volgt een beslissende koppelwedstrijd. 

De andere wedstrijden in de tweede ronde zijn Australië - Hong Kong, Schotland - Zweden en Engeland - Verenigde Staten. Zondag worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld.