Kleinere F1-teams tegen schrappen vrijdagtraining

Peterselieman

De kleinere teams in de Formule 1 zijn tegen het schrappen van de vrije training op de vrijdagochtend. De Strategy Group, bestaande uit de grote teams, keurde deze maatregel goed om kosten te besparen, maar de kleine renstallen zijn hiervan niet overtuigd.

Force India's technisch directeur Andrew Green is er duidelijk over. "Vanuit ons oogpunt zien we geen enkele kostenbesparing. We hebben altijd gekeken of we de eerste vrije training konden gebruiken om jonge rijders ervaring op te laten doen en voor ons was dat een inkomstenbron en als we dat verliezen dan is dat een gevoelige tik voor ons. Het heeft impact op onze technische mogelijkheden en vanuit dat licht bekeken denk ik niet dat het kosten bespaart."

Ook Sauber is het hier mee eens. Giampaolo Dall'ara: "Ik kan niets over kostenbesparingen zeggen, maar technisch gezien is baantijd voor een teams als het onze erg kostbaar. We zijn meer dan andere teams gelimiteerd in het simulatiewerk, dus tijd op de baan is erg belangrijk voor ons."