Van Gerwen en Van Barneveld eenvoudig langs Italië

Boris (borisz)

Op de vrijdagavond kwamen de toplanden in actie tijdens de eerste ronde van de World Cup of Darts. Namens Nederland kwamen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in actie. 

Van Gerwen en Van Barneveld hadden een makkelijke avond tegen Marco Brentegani en Daniele Petri. Het werd 5-2. Alleen in leg vijf werden er door de Nederlanders acht pijlen gemist op een dubbel, waardoor Italië terug kon komen tot 3-2. De heren schakelden daarna een tandje bij en de partij was snel gespeeld.

De titelverdedigers Adrian Lewis en Phil Taylor (Eng) hadden geen moeite met Thailand. Het werd 5-0. De gebroeders Huybrechts wonnen wonnen namens België met dezelfde cijfers van India. Australië met Simon Whitlock & Paul Nicholson won met 5-2 van Denemarken. 

Zaterdag wordt de tweede ronde gespeeld. Deze ronde zal bestaan uit twee single-wedstrijden en eventueel een koppelwedstrijd. Als beide landen één single winnen, dan volgt er nog een beslissende koppelwedstrijd. Alle wedstrijden in de tweede ronde zijn best of 7 legs. 

Uitslagen eerste ronde, avondsessie.

Land Land Uitslag
Ierland (8) Singapore 3-5
Wales (5) Frankrijk 5-4
België (7) India 5-0
Noord-Ierland (6) Maleisië 5-2
Schotland (3) Rusland 5-1
Engeland (1) Thailand 5-0
Nederland (2) Italië 5-2 
Australië (4)  Denemarken 5-2 

Tweede ronde, zaterdag.

Land Land
Noord-Ierland (6) Japan 
België (7) Oostenrijk (10)
Wales (5) Polen 
Singapore  Zuid-Afrika 
Australië (4) Hong Kong (13)
Schotland (3) Zweden (14)
Engeland (1) Verenigde Staten (16)
Nederland (2) Spanje (15)