[WK Hockey] Argentijnse vrouwen te sterk voor Duitsland

heywoodu

De Argentijnse vrouwen hebben goede zaken gedaan voor een plaats bij de laatste vier tijdens het WK hockey. In het Kyocera Stadion was de titelverdediger vrijdag met 3-0 te sterk voor Europees kampioen Duitsland.

De Zuid-Amerikanen, die in het roze aantraden, kwamen al na vier minuten op voorsprong. De eerste strafcorner was meteen raak. Silvina d’Elia rondde een variant doeltreffend af, nadat de korte hoekslag was toegewezen na een goede individuele actie van Luciana Aymar.

De Argentijnen probeerden met combinatiespel gaten te vinden in de Duitse defensie. En als de Zuid-Amerikanen de bal niet hadden werd meteen druk gezet, waardoor Duitsland sporadisch voor het vijandelijke doel kwam. Een backhand van Lisa Altenburg werd door de Argentijnse keeper Belén Succi onschadelijk gemaakt en ook Maike Stöckel stuitte op Succi. Bovendien leverde de enige Duitse corner in de eerste helft niets op.

Argentinië bleef in het eerste bedrijf gevaarlijk in de cirkel van Duitsland. Een treffer van Aymar werd afgekeurd en even later schoof Gisele Juarez in vrije positie de bal naast het doel. Zeven minuten voor rust dacht Argentinië alsnog op 0-2 te komen via Rosario Luchetti.

Luchetti onderschepte de bal op het middenveld, zette een één-twee op die ze zelf met succes afrondde. Duitsland protesteerde en na het bekijken van de beelden bleek Luchetti bij de onderschepping de bal op haar voet te hebben gekregen.

Vlak voor rust werd het toch 0-2. De tweede strafcorner voor Argentinië werd door Noel Barrionuevo binnen geslagen. Ook in de tweede helft bleef Argentinië de bovenliggende partij. Het resulteerde na tien minuten in een derde treffer, gemaakt door Carla Rebecchi. Duitsland kreeg in de slotfase nog goede kans op een doelpunt, maar een schot van Altenburg belandde op de paal.

Door de zege gaat Argentinië, met nog twee wedstrijden te gaan, samen met de Verenigde Staten aan kop met zeven punten uit drie duels. China en Duitsland volgen met vier punten. Zuid-Afrika is vijfde met drie punten. Engeland staat puntloos onderaan en is uitgeschakeld voor een plaats in de halve eindstrijd.