[RG] Nadal met groots machtsvertoon naar finale

Boris (borisz)

Rafael Nadal heeft overtuigend de finale van Roland Garros bereikt. De als eerste geplaatste Spanjaard liet vrijdag geen spaan heel van Andy Murray (7) en gunde de Brit slechts zes games: 6-3, 6-2 en 6-1. Nadal is in Parijs op jacht naar zijn negende zege. Hij treft zondag in de finale Novak Djokovic, die eerder op de dag de Let Ernests Gulbis in vier sets versloeg.

Murray heeft een zwaar toernooi, met twee vijfsetters, in de benen. Tegen Nadal was de pijp van de mondiale nummer acht duidelijk leeg. Hij wist in de verzengende hitte geen enkel breekpunt af te dwingen.

Tegenstander Nadal was ronduit effectief door alle zes zijn breakpoints te benutten. In de eerste set ging hij eenmaal door de service van Murray heen, in de tweede set twee keer en in het derde bedrijf zelfs driemaal. Met een snoeiharde smash maakte Nadal op passende wijze de wedstrijd uit.

Voor Nadal is het zijn tiende deelname aan het grandslamtoernooi in Parijs. Alleen in 2009 greep hij naast de eindzege.

Opponent Djokovic hoopt in de Franse hoofdstad zijn ontbrekende Grand Slam te winnen. De Serviër bereikte in 2012 zijn enige eerder finale op Roland Garros, maar moest toen het onderspit delven tegen Nadal.