Darters Canada en Finland verrassend onderuit

Boris (borisz)

De darters van Canada en Finland zijn verrassend uitgeschakeld tijdens de eerste ronde van de World Cup of Darts. Het darttoernooi van de PDC voor landenteams heeft plaats in het Duitse Hamburg. 

Canada met drievoudig wereldkampioen John Part en Shaun Narain verloren van het Japanse koppel Morihiro Hashimoto en Haruki Muramatsu. Part en Narain kregen zeven matchdarts, maar wisten de beslissende dubbel niet te vinden. Het Japanse koppel had in het begin moeite om de dubbel te vinden, maar wonnen de partij wel. 

Finland, als twaalfde geplaatst, ging met 4-5 onderuit tegen Polen. Het als twaalfde geplaatste koppel Jarkko Komula & Jani Haavisto verloor van Krzysztof Chmielewski & Krzysztof Strozyk. Het Duitse koppel Jyhan Artut en Andree Welge verloren van Devon Petersen & Graham Filby met 3-5.

Vanavond speelt ook Nederland zijn eerste partij. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen spelen tegen Marco Brentegani & Daniele Petri uit Italië. Titelverdedigers Engeland met Phil Taylor en Adrian Lewis spelen tegen Thanawat Gaweenuntawong & Watanyu Charoonroj uit Thailand. 

Uitslagen eerste ronde World Cup of Darts

Land Land Uitslag
Finland (12) Polen 4-5
Verenigde Staten (16) Hongarije 5-1
Hong Kong (13) Noorwegen 5-2
Oostenrijk (10) China 5-2
Zweden (14) Gibraltar 5-2
Canada (11) Japan 4-5
Duitsland (9) Zuid-Afrika 3-5 
Spanje (15) Nieuw-Zeeland 5-3