[RG] Djokovic verslaat Gulbis in halve finale

Joost (Hoogstaande)

Novak Djokovic heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van Roland Garros. In de halve finale versloeg hij de Let Ernest Gulbis met 6-3, 6-3, 3-6 en 6-3..

Djokovic begon goed aan de wedstrijd. De eerste twee sets wist hij relatief makkelijk naar zich toe te trekken. Beide sets eindigden in 6-3 in het voordeel van de Serviër.

In de derde set kwam Gulbis terug in de wedstrijd. In de achtste game van de set wist hij Djokovic te breaken om 5-3 op het scorebord te zetten. Hij hield vervolgens zijn eigen servicegame en wist de set in 6-3 naar zich toe te trekken.

Djokovic herpakte zich en brak vroeg in de vierde set. Gulbis liet dat niet op zich zitten en brak terug, maar de nummer zeventien van de wereld was uiteindelijk toch niet opgewassen tegen de nummer twee van de wereld. Djokovic trok de set met 6-3 naar zich toe en won zo de halve finale.

Het is voor de tweede keer in de carrière van Djokovic dat hij in de finale van Roland Garros staat. Hij heeft het toernooi echter nog nooit gewonnen. Hij zal zijn opwachting gaan maken tegen Rafael Nadal of Andy Murray, die onderling strijden om de andere plek in de finale.