Oranje enthousiast onthaald in Rio

Redactie

De selectie van het Nederlands elftal is vrijdag in alle vroegte onder escorte in Rio de Janeiro aangekomen. De spelersbus werd vanaf het vliegveld vergezeld door enkele tientallen politieagenten die de weg, waar de drukte van de ochtendspits al was begonnen, vrijmaakten. De route voerde onder meer langs het Maracanã, het stadion waar op 13 juli de WK-finale wordt gespeeld.

De inwoners van de stad waren enthousiast over de aankomst. Rafael, beveiliger op het internationale vliegveld, is trots op de komst van Holanda. "Mooi dat het team hier is. Schitterend dat die grote spelers in de stad verblijven. Het gaat nu echt beginnen. Het wordt een mooi toernooi."

Op het vliegveld werd Oranje opgewacht door tientallen journalisten. Een helikopter volgde de spelersbus de hele route. Bij het hotel Caesar Park in de beroemde wijk Ipanema was het nog drukker. De spelers werden ontvangen door een groep fans die op handtekeningenjacht waren en enthousiast de namen scandeerden.

Voor de aankomst was het politieregister flink opengetrokken. Zo'n 150 man politie en militairen zorgden voor de benodigde veiligheidsmaatregelen. Het Nederlands elftal traint vrijdag om 20.30 uur Nederlandse tijd voor het eerst op Braziliaanse grond. Bondscoach Louis van Gaal geeft aansluitend een persconferentie.

Oranje traint op het complex van Flamengo, met dertig miljoen fans de populairste voetbalclub van Brazilië. Het complex wordt door Flamengo overigens al een aantal jaar niet meer gebruikt en de KNVB was verantwoordelijk voor het opknappen van de faciliteiten en de grasmat.

De eerste groepswedstrijd van Nederland is over precies een week als in Salvador de confrontatie tegen Spanje wacht.