[WK Hockey] Amerikaanse vrouwen stunten tegen China

heywoodu

Het Amerikaanse hockeysucces in Den Haag duurt nog steeds voort. De vrouwen van Craig Parnham boekten in poule B een verrassende 5-0 overwinning op China, dat net als de Verenigde Staten nog ongeslagen was.

In de wetenschap dat beide ploegen vier punten uit de eerste twee duels hadden binnengesleept, begonnen de Amerikanen het scherpst aan de wedstrijd. Binnen tien minuten grepen ze de Chinezen al bij de keel door op 2-0 voorsprong te komen. Katie O’Donnell, die de bal na vier minuten in het doel volleerde, en Michelle Vittese schreven de doelpunten op hun naam.

China stelde daar bar weinig tegenover. De Aziaten, die afgelopen dinsdag Engeland nog knap met 0-3 versloegen, creëerden in de eerste helft geen enkele kans en renden vooral achter de Amerikanen aan, die op zoek gingen naar de derde treffer. Die viel ook. Vijf minuten voor rust maakte O’Donnell haar tweede doelpunt van de wedstrijd.

In de tweede helft viel er voor de supporters in het Kyocera Stadion aanvankelijk een stuk minder te juichen. Met een 3-0 voorsprong op zak namen de Amerikanen geen risico’s meer. China versierde nog wel vijf strafcorners, maar die gingen er alle vijf niet. Uiteindelijk tilde Rachel Dawson en Kelsy Kolojejchick de stand in de slotfase nog naar 5-0, waardoor Amerika niet alleen aan het puntenaantal, maar ook aan het doelsaldo werkte.