Ecclestone wilde schikking treffen

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wilde een schikking treffen om zo onder zijn proces in Duitsland uit te komen. De 83-jarige Brit heeft volgens journalist Christian Sylt aangeboden om ruim veertig miljoen dollar te betalen. Toch is het nooit tot een overeenkomst gekomen.

Ecclestone staat in München voor de rechter omdat hij beschuldigd wordt van het omkopen van ex-bankier Gerhard Gribkowsky. Deze zit inmiddels in de gevangenis vanwege corruptie. Ecclestone zou hem betaald hebben om de aandelen van de Formule 1 van BayernLB naar CVC Capital te krijgen. Zo kon de Brit aan de macht blijven in de sport.

Ecclestone ontkent deze lezing van de Duitse aanklagers en stelt dat hij afgeperst werd door Gribkowsky die dreigde de belastingboekhouding van de Brit naar buiten te brengen. Deze lezing is tijdens het proces door enkele getuigen bevestigd, maar toch bood Ecclestone aan om de zaak af te kopen. De Duitse autoriteiten bevestigen dat er een aanbod lag om ruim veertig miljoen dollar plus rente te betalen, maar vooralsnog gaat het proces gewoon verder.