[WK Hockey] Caldas zat mopperend op de bank bij Oranje

Chuck-N0rr1s

Max Caldas was ondanks de derde opeenvolgende zege op het WK niet te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. "Ik zat mopperend op de bank", vertelde de bondscoach van de hockeysters na de 2-0 zege op Nieuw-Zeeland. "We waren onnauwkeurig en niet scherp genoeg. Deze wedstrijd hadden we veel eerder in het slot moeten gooien."

Oranje kreeg vooral in de eerste helft kans op kans, maar alleen Carlien Dirkse van den Heuvel en Kim Lammers wisten te scoren. "We kregen genoeg corners en open kansen om met 5-0 of 6-0 te winnen. Aan de manier waarop we met de mogelijkheden omsprongen, kon je zien dat de scherpte ontbrak. Misschien heeft dat met die extra rustdag te maken."

Met Nieuw-Zeeland had Nederland toch niet de minste ploeg tegenover zich. De Black Sticks werden twee jaar geleden op de Olympische Spelen in Londen door de latere kampioen in de halve finale pas na shoot-outs verslagen. "Nieuw-Zeeland is vooral sterk op de counter, maar daar was vandaag niets van te merken", wist Caldas. "We hebben prima verdedigd en dat is wel iets om heel trots op te zijn."

Aanvoerster Maartje Paumen begreep de kritische woorden van de coach, maar bracht ook enige nuance aan "Het was inderdaad niet scherp en niet nauwkeurig genoeg. Maar uiteindelijk hebben we na drie duels wel gewoon negen punten. Volgens mij hebben we dan toch weinig te klagen."