Hitman: Sniper aangekondigd

Wouter (2dope)

Er komt een nieuwe mobiele Hitman-game genaamd Hitman: Sniper. Ontwikkelaar Square Enix Montreal, van de goed ontvangen mobiele game Hitman GO, heeft het nieuwe project vandaag bekendgemaakt op de Hitman-website. De game wordt free-to-play.

Het doel van het spel is, hoe raad je het ook, verscheidene doelwitten om zeep helpen met een scherpschuttersgeweer. Zoals we gewend zijn van de kale kontschopper is het de bedoeling dat je verschillende contracts volbrengt en daarmee een high score probeert te behalen op de online leaderboards.

De ontwikkelaar gaf verder aan dat het spel te vergelijken is met Hitman: Sniper Challenge, een minigame in de vorm van een preorderbonus die werd vrijgegeven voor degene die Hitman: Absolution hadden gepreordered. De minigame, afkomstig van IO Interactive, werd positief ontvangen.

Square Enix Montreal belooft dat de game gratis wordt. "We want to offer people the opportunity to try the game for free, and then customise their own game experience with optional in-app purchases if they want to." In-app aankopen vallen niet vaak in goede aarde vanwege het risico op pay-to-win-situaties.

Tijdens de E3 volgende week wordt er meer bekendgemaakt over Hitman: Sniper.