[WK Hockey] Vrouwen Zuid-Korea en Japan in evenwicht

heywoodu

Het treffen in poule A tussen Zuid-Korea en Japan op donderdag kwam langzaam op gang. De Koreanen pakten reeds voor het rustsignaal een voorsprong, maar pas in de tweede helft leken de ploegen het gaspedaal te hebben gevonden. Desalniettemin resulteerde dit in slechts één treffer voor Japan. Zo werd een aanvankelijk mak duel toch nog enerverend, waarin de teams elkaar zowel qua veldspel, corneraantal als score in evenwicht hielden: 1-1.

De twee Aziatische ploegen bleken al in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Doelpogingen waren schaars aan beide kanten en ook het aantal strafcorners bleef steken op twee voor Zuid-Korea. De teams waren zuiver in de passing, maar het ontbrak aan aanvallende impulsen. In de 32ste minuut kwam de bal bij toeval bij Korea-aanvoerder Jongeun Kim, die de Japanse keeper Yuka Yoshikawa verschalkte. 

De tweede helft begon, in vergelijking met de eerste, spectaculair. De vrouwen uit het land van de rijzende zon verdienden in de eerste minuut al hun eerste strafcorner van de wedstrijd, waaruit Shihori Oikawa de gelijkmaker binnenpushte: 1-1. Korea zorgde in de aanval uit de afslag meteen voor gevaar in de Japanse cirkel, maar Yoshikawa reageerde alert.

Er volgden nog kansen over en weer, maar het bleef 1-1. Het gelijkspel betekent het eerste punt voor Japan, dat eerder dit toernooi met 6-1 verloor van Nederland en met 3-2 van Australië. Zuid-Korea verloor met de zelfde cijfers van de Aussies, maar won het andere duel nipt met 1-0 van Nieuw-Zeeland.