[RG] Titel Rojer in gemengd dubbel

Frank (franklop)

Jean-Julien Rojer heeft donderdag samen met zijn Duitse partner Anna-Lena Grönefeld op Roland Garros de titel in het gemengd dubbel veroverd. De Nederlandse tennisser en Grönefeld versloegen in de finale in Parijs Grönefelds landgenote Julia Görges en de Serviër Nenad Zimjonic met 4-6, 6-2 en 10-7 (supertiebreak).

Rojer en Grönefeld moesten de eerste set afstaan aan hun opponenten, maar herstelden zich daarna door het tweede bedrijf te pakken. In de beslissende supertiebreak domineerde het Nederlands/Duitse tweetal.

Voor Rojer is het zijn eerste titel op een grandslamtoernooi. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Betty Stöve, Manon Bollegraf, Tom Nijssen, Kristie Boogert en Menno Oosting. Zij wonnen in het verleden een titel in het gemengd dubbel. Stöve deed dit met de Zuid-Afrikaan Fred McMillan op Wimbledon in 1978 en 1981 en op de US Open in 1977 en 1978. Bollegraf won twee keer aan de zijde van Tom Nijssen (Roland Garros 1989, US Open 1991) en tweemaal met de Amerikaan Rick Leach (Australian Open 1997, US Open 1997). Boogert en Oosting waren 20 jaar geleden succesvol in Parijs.

Titel Rojer in gemengd dubbel
Titel Rojer in gemengd dubbel (Foto: ANP)