Nederlands Film Festival in teken filmmuziek

Redactie

Filmmuziek staat dit jaar centraal bij het Nederlands Film Festival (NFF). Componist Fons Merkies, die voor meer dan honderd films, tv-producties en musicals muziek schreef, is in het kader van dat thema gast van het jaar. Dat heeft het filmfestival donderdag bekendgemaakt.

"Fons Merkies laat met zijn filmmuziek zien, voelen en horen wat de kracht van muziek in film is", zegt festivaldirecteur Willemien van Aalst in een verklaring. "Zijn rijke oeuvre beperkt zich niet tot één genre."

Merkies is blij met zijn rol als eregast. "Ik zie het ook als een blijk van volwassenwording van de Nederlandse filmmuziek dat dit een plek krijgt op het Nederlands Film Festival en ik ben zeer vereerd dat ik daar een rol in mag spelen."

Het NFF betrekt dit jaar muziekcentrum TivoliVredenburg, dat volgende maand wordt geopend door koning Willem-Alexander, bij het festival. Het fungeert als 'NFF Festivalhart' en is de ontmoetingsplek van het evenement. Het filmfestival duurt van 24 september tot en met 3 oktober.