ING kondigt beursgang Nationale-Nederlanden aan

Redactie

De helft van het belang van ING in Nationale-Nederlanden wordt voor het eind van volgend jaar naar de beurs gebracht. Dat heeft ING donderdag voorbeurs gemeld over zijn verzekeringstak. Wanneer de beursgang plaatsvindt, is nog niet bekend.

Voor december 2015 wil ING meer dan de helft van zijn belang in NN hebben afgestoten. De rest van de aandelen volgt voor december 2016. Nationale-Nederlanden krijgt een notering op Euronext Amsterdam. Bij de beursgang worden alleen secundaire aandelen uitgegeven. ING houdt een meerderheidsbelang.

Volgens bestuursvoorzitter van ING Group Ralph Hamers is de beurslancering 'de laatste grote transactie in de vijf jaar durende herstructurering van ING'. "Met de beursgang wordt ING als pure bank geherpositioneerd", aldus Hamers in een reactie.

NN wordt onder dwang van de Europese Commissie afgesplitst vanwege de staatssteun van tien miljard euro aan ING tijdens de kredietcrisis. Onderdeel van de groep zijn naast Nationale-Nederlanden ook ING Insurance Europe, ING Life Japan en ING Investment Management.