[Sportblog] Alle voetballers gaan vreemd & Ajacieden gefopt

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Alle voetballers gaan vreemd volgens Olcay Gulsen
Enige tijd geleden had Olcay Gulsen nog een veelbesproken relatie met oud-voetballer Edgar Davids maar inmiddels moet ze niks meer van voetballers hebben. "Voetballers gaan allemaal vreemd en er is geen uitzondering", vertelt Gulsen in een interview met Grazia. "Ik ken er geen één die niet vreemdgaat."

De modeontwerpster weet het sinds haar relatie met Davids allemaal uit eerste hand. "Ik heb het meegemaakt dat vrouwen mij gewoon wegduwden om bij Edgar te komen", aldus Gulsen. "Vrouwen zijn de slechtste wezens voor elkaar. Alles wordt in de strijd gegooid. Dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan. Jonge jongens, die in korte tijd heel veel geld verdienen en onmenselijk veel aandacht krijgen. Hoe kan je nou verwachten dat zij daar nee tegen zeggen? Dat doen ze misschien de eerste vijf keer maar de zesde keer is het toch ‘whoops’."

Ajax fopt de spelers en trainer
Elk jaar probeert Ajax de bekendmaking van het nieuwe shirt op te leuken met een originele actie. Dit jaar waren de eigen spelers en trainer de dupe. Met een verborgen camera werd gefilmd hoe de Ajacieden in de maling werden genomen. De mannen kregen een aantal zogenaamde nieuwe ontwerpen te zien voor het nieuwe shirt. Eén van de afzichtelijke ontwerpen zou het definitieve shirt voor het nieuwe seizoen moeten worden. Frank de Boer, Daley Blind, Siem de Jong en doelman Jasper Cillessen mochten kiezen welke het zou worden. De reacties van de Amsterdammers waren veelzeggend:


De Ajacieden worden gefopt (Bron: YouTube)

Het is Naaikie
De een spreekt het uit als 'naik', de ander als 'naaikie'. Jarenlang was het de vraag hoe de naam van sportmerk Nike uitgesproken dient te worden. Twee Amerikaanse studenten bedachten een simpele oplossing: ze stuurden een brief naar oprichter Phil Knight. In de brief zetten ze beide opties, met de vraag of Knight de juiste uitspraak kon omcirkelen om zo 'een van de grote onbeantwoorde vragen in het leven' te beantwoorden.

Enkele weken nadat ze de brief verstuurd hadden kwam er tot hun grote verrassing een antwoord. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de brief moest snel opengemaakt worden om te kijken naar het antwoord. Het vakje dat Knight omcirkeld had? 'Naaikie'.

Snelste try ooit?
Van snelle goals in het voetbal zijn er genoeg voorbeelden, maar ook bij het rugby kunnen ze er wat van. Tijdens het wereldkampioenschap voor junioren in Nieuw-Zeeland schoot Wales razendsnel uit de startblokken tegen Fiji. De kick-off kwam terecht bij Daffyd Howels - niet de dikke en enige homo uit Little Britain - die er wel raad mee wist. Binnen een paar seconde lag de bal achter de lijn en was het een try. Fiji kwam de klap niet meer te boven, Wales won met 48-19.


De bijzonder snelle try (Bron: YouTube)

50 Cent gooide zo slecht door masturbatieblessure
Vorige week kon je in het Sportblog lezen hoe 50 Cent zichzelf blameerde op het honkbalveld. Tijdens de wedstrijd tussen de New York Mets en de Pittsburgh Pirates mocht hij een balletje werpen maar de rapper kwam niet verder dan een waardeloze afzwaaier. Tijdens een vragenvuur op Reddit gaf de Amerikaan een verklaring voor zijn gepruts. Hij zou last hebben van een schouderblessure door veelvuldige masturbatie. We zijn benieuwd of deze sterke smoes vaker voorbij zal gaan komen.

De Miss-verkiezing voor het WK
Die Duitsers zijn zo gek nog niet. In aanloop naar het WK voetbal in Brazilië hebben onze oosterburen een heuse Miss WK 2014 verkozen. Een vakkundige jury die voornamelijk bestond uit ex-voetballers en sportjournalisten kreeg diverse rondes voorgeschoteld waarin de dames zich presenteerden. Zo moesten de kandidates zich onder meer presenteren in de voetbaloutfit van hun land, een avondjurk en in een bikini. Uiteindelijk koos de jury de Colombiaanse Daniela Ocoro Mejia als mooiste van alle dames.

Neymar oefent op bijzondere strafschop
In aanloop naar het WK voetbal in Brazilië trainen spelers vaak ook nog even op strafschoppen. Gedurende het toernooi kan dat zomaar goed van pas komen. Sterspeler Neymar heeft een heel bijzonder trucje bedacht voor de strafschoppen:


De bijzondere strafschop van Neymar (Bron: YouTube)