[WK Hockey] Oranjemannen op het nippertje langs Zuid-Koreanen

heywoodu

De Oranjemannen hebben hun tweede wedstrijd op het WK nipt gewonnen. Zuid-Korea hield de ploeg van bondscoach Paul van Ass lang op 1-1, maar in de slotfase van het duel schoot Robbert Kemperman zijn ploeg alsnog naar de overwinning.

Oranje had het in de beginfase uiterst lastig tegen Zuid-Korea, dat Nederland op de laatste twee WK’s versloeg. De Aziaten waren in de eerste vijftien minuten weer de plaaggeest van weleer en kregen drie strafcorners. Poging twee leverde via Hyunwoo Nam een doelpunt op.

Nederland herstelde zich na zo’n twintig minuten van de kleurloze en slordige openingsfase. Oranje kreeg kansen, via Billy Bakker en Constantijn Jonker. Ook Valentin Verga leek op weg om het Zuid-Koreaanse doel onder vuur te nemen, maar de vleugelspits werd onderuitgehaald door doelman Myungho Lee. De bal belandde – meer dan terecht – op de stip, waar Jeroen Hertzberger het buitenkansje verzilverde.

Het begon te lopen bij Oranje, dat veel feller was dan in het begin. Nederland kreeg mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar strafbalveroorzaker Lee lag meerdere malen in de weg. Ondertussen was Mink van der Weerden van het veld gegaan met een pijnlijke arm. Het strafcornerkanon keerde na rust terug tussen de lijnen.

Ook in de tweede helft was het het drukst in de Koreaanse cirkel, die door de taaie Aziaten met hand en tand werd verdedigd. Maar Oranje slaagde er lang niet in om het scorebord in beweging te brengen. Seve van Ass kreeg de grootste kans: hij kon vrij uithalen met zijn backhand. De poging van de aanvaller ging echter hard en hoog over het doel. In de laatste minuten van het duel schreef Robbert Kemperman de bevrijdende 2-1 op zijn naam. Met een harde knal schoot hij Nederland naar de overwinning.