[RG] Djokovic en Gulbis naar laatste vier

Frank (franklop)

Novak Djokovic en Ernests Gulbis zijn doorgedrongen tot de halve finale van Roland Garros. De als tweede geplaatste Serviër was met 7-5, 7-6 (5) en 6-4 te sterk voor Milos Raonic (8). De Let reikte voor het eerst in zijn carrière tot de laatste vier van een grandslamtoernooi door Tomas Berdych (6) met 6-3, 6-2 en 6-4 te verslaan.

Gulbis elimineerde zondag al Roger Federer in de achtste finales en tegen Berdych nam hij zowel in de eerste als tweede set overtuigend afstand. De Tsjech, in 2010 halvefinalist in Parijs, leverde ook in het derde bedrijf meteen zijn opslag in en opnieuw slaagde hij er niet in die schade te repareren.

Gulbis, de nummer zeventien van de wereld, stond voor de tweede keer in de kwartfinale op Roland Garros. In 2008 werd hij daarin verslagen door Novak Djokovic, die nu bij de laatste vier zijn tegenstander is.

De Serviër had het lange tijd lastig met Raonic. Op 5-6 in de eerste set leverde de Canadees echter zijn service in en in het tweede bedrijf ging hij in de tiebreak onderuit. Djokovic liep in de derde set snel uit naar 4-0. Hij verzuimde op 5-2 de wedstrijd uit te serveren, maar dat bleek uitstel van executie. Drie games later was het wel raak.

Djokovic, de verliezend finalist van 2012, schreef al zes Grand Slams op zijn naam, maar was nog nooit de beste op het Franse gravel.