Geen cel voor ontuchtige bejaarde

Redactie

Een 85-jarige man uit Mierlo hoeft niet de cel in voor ontucht met een jongen van 12. Wel kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Bovendien moet de Brabander zich laten behandelen en mag hij drie jaar geen contact hebben met het slachtoffer en andere minderjarigen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald.

De man pleegde tussen eind 2012 en begin vorig jaar meerdere keren ontucht met de destijds 12-jarige jongen. Hij ontkent de ontucht niet, maar betwist de frequentie en de periode waarin het misbruik plaatsvond. De rechtbank gaat echter uit van de verklaringen van het slachtoffer en zijn moeder.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, geëist. Onder meer vanwege de leeftijd van de Brabander en zijn gezondheidstoestand kozen de rechters echter niet voor een celstraf.

De bejaarde Brabander moet het slachtoffer ook een schadevergoeding van vierduizend euro betalen. Hij werd vrijgesproken van ontucht met een ander, meerderjarig, slachtoffer. Hij is inmiddels uit Mierlo verhuisd vanwege de onrust die daar door de ontucht is ontstaan.