[WK Hockey] Duitse vrouwen winnen van Zuid-Afrika

heywoodu

De Duitse vrouwen hebben dinsdagmorgen hun tweede groepswedstrijd op het WK gewonnen. In een slordig duel tegen Zuid-Afrika waren de Duitsers te sterk. Het onderonsje tussen Kampong teamgenoten Marsha Cox en Julia Müller eindigde in 1-3.

Zuid-Afrika begon sterk aan de eerste helft. Door het slordige hockey van de Duitsers kon de ploeg van Giles Bonnet een aantal keer sterk voor de goal van Duitse sluitpost Barbara Vogel komen. Daar bleef het echter bij. Een sterke solo van Shelley Russell ging net voorbij de Duitse goal.

Na een kwartier gespeeld te hebben pakte de Duitsers het spel op en creëerde een aantal mooie kansen. Na negentien minuten spelen opende Duitsland de score met een fraaie tip van Marie Mävers. Zuid-Afrika kreeg in de slotminuten van de eerste helft nog drie strafcorners, maar deze werden allemaal gemist.

Ook de tweede helft begon slordig voor bij de Zuid-Afrikaanse vrouwen maar kregen de grootste kans via Pietie Coetzee. Duitsland stond met negen man in het veld, na twee groene kaarten. Dit overtal werd slim uitgespeeld maar Coetzee liet het na de opgelegde kans te scoren.

Duitsland wist na een kwartier de voorsprong uit te breiden via een strafcorner. Een rebound werd gescoord via Kristina Hillman. Zuid-Afrika deed in de slotminuten nog wat terug, via een doelpunt van Shelley Russell, 1-2. Duitsland greep echter meteen in en scoorde in diezelfde minuut nog de 1-3 via Marie Mävers, die haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.