Asus toont brute kracht van pc-gaming

Wouter (2dope)

Tijdens Computex 2014 komt Asus met een aantal dikke game-pc's op de proppen. Asus, die de hardware toont onder zijn gamersmerk Republic of Gamers, laat naast de twee rigs ook een serieuze game-laptop zien. Verder worden verschillende moederborden, videokaarten en invoerapparaten getoond.

De desktops, G20 en GR8 gedoopt, tonen met hun opvallende uiterlijk veel gelijkenissen met consolebehuizingen. De G20 beschikt onder andere over een i7-processor en een NVIDIA GeForce GTX 780 grafische kaart. Met behulp van een verborgen luchtkanaal ben je verzekerd van efficiënte koeling en stilte; de G20 verstookt idle slechts 20W en de koeling beperkt zich tot 30dB(A). De kleinere GR8, eveneens uitgerust met een i7-processor, moet het op grafisch gebied doen met de iets minder indrukwekkende GTX 750Ti. Wel verstookt deze met 15W idle nóg minder stroom. Verder is de GR8 compatibel met SteamOS van Valve en de bijbehorende controller.

ROG G20   ROG GR8

Naast de desktops is er door Asus ook een gamingnotebook tentoongesteld. De GX500, een 15.6" laptop met ultra-HD scherm (3840x2160 resolutie), heeft een i7-processor, een GTX860M-gpu en een pci-e-ssd. Met slechts 19mm dikte en een gewicht van 2,2 kilogram is dit een veelbelovende kandidaat voor de veeleisende notebookgamer. Klik hier voor beelden van deze fraaie vertoning.

Ten slotte komt Asus met een aantal componenten waarvan de Ares III de meeste indruk maakt. Deze watergekoelde singleslot-videokaart bestaat uit twee R9 290X-gpu's die samen 8GB aan GDDR5 geheugen produceren. Dit zou naar eigen zeggen op dit moment 's werelds snelste videokaart moeten zijn. Behalve de grafische krachtpatser worden er nog drie moederborden, een 27" beeldscherm, een toetsenbord en een muis getoond.

Al dit moois moet zo rond Q3 op de markt verschijnen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Republic of Gaming 2014 hardware