Fransman Monfils naar tennistoernooi Rosmalen

Frank (franklop)

Gaël Monfils doet deze maand mee aan de Topshelf Open. Dat maakte de organisatie van het tennistoernooi in Rosmalen dinsdag bekend. De Fransman is de voormalig nummer zeven van de wereld en plaatste zich maandag voor de kwartfinale van Roland Garros. De Topshelf Open wordt gehouden van 15 tot en met 21 juni.

Veel deelnemers aan het Brabantse grastoernooi laten deze weken zien in uitstekende vorm te verkeren. Met Simona Halep, Garbine Muguruza, Carla Suarez Navarro, Eugenie Bouchard en Andrea Petkovic zijn er vijf kwartfinalisten van het vrouwentoernooi van Roland Garros van de partij. Bij de mannen haalde David Ferrer net als Monfils de laatste acht op het gravel in Parijs. Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Michaëlla Krajicek verzorgen de Nederlandse inbreng.

Na een paar jaar afwezigheid kunnen de spelers dit seizoen in Rosmalen weer een beroep doen op hawkeye. Het systeem maakt het mogelijk om beslissingen van de umpire aan te vechten en levert zo een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het toernooi.