'Roemeens team in 2015 op F1-grid'

Peterselieman

Vanaf volgend jaar zal er een Roemeens Formule 1-team op de grid staan, zo meldt journalist Adam Cooper. Naar verluidt heeft autosportfederatie FIA de aanvraag van Forza Rossa goedgekeurd. Eerder werd al bekend dat Gene Haas met een renstal komt, al heeft hij dat uitgesteld tot 2016.

Opvallend genoeg heeft de goedkeuring van Forza Rossa zes weken langer geduurd dan het bod van Haas. Toch lijkt het Roemeense project levensvatbaar te zijn. Belangrijkste man van het project is Ion Bazac die in het verleden Minister van Gezondheid was en tegenwoordig importeur van Ferrari's is. Hij leidt ook een consortium van de Roemeense overheid en een aantal private investeerders dat als belangrijkste opdracht de promotie van het Oost-Europese land in het buitenland heeft.

Forza Rossa zal gerund gaan worden door Colin Kolles. De Duitser van Roemeense afkomst was eerder teambaas bij Force India en werd later door HRT ingehuurd om dat team te runnen. Verder is hij regelmatig actief met sportscars en heeft hij in München faciliteiten staan voor het bouwen van een F1-bolide. De auto zal waarschijnlijk uitgerust worden met Renault-krachtbronnen.