De Nieuwe Wildernis wint Rembrandt Award beste film

Daan de Witte (daan1601)

Natuurfilm De Nieuwe Wildernis heeft maandag de Rembrandt Award gewonnen voor beste film. De Nederlandse filmprijs gaat daarmij aan de neus van de films Soof en Daglicht voorbij.

Mannenharten pakte twee Rembrandt Awards. De rol die Barry Atsma vertolkte in de komedie leverde hem de winst in de categorie beste acteur op. Bløf en Nielsen maakten met de titelsong Mannenharten de beste hit bij een film.

Angela Schijf sleepte de prijs voor beste actrice in de wacht, voor haar rol in Daglicht. Spijt!, gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee, won in de categorie beste jeugdfilm. Nelly Frijda viel ook in de prijzen. De Flodder-actrice kreeg een ere-Rembrandt voor haar oeuvre.

In de buitenlandse categorieën was The Hunger Games: Catching Fire de grote winnaar. De tweede film in The Hunger Games-reeks was de beste film, hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence de beste actrice. Bij de mannen won Leonardo DiCaprio voor The Great Gatsby.

De Rembrandt Awards werden uitgereikt in het Amsterdamse Hotel Americain. De ceremonie werd gepresenteerd door initiatiefnemer René Mioch en Kim-Lian van der Meij.