[WK Hockey] Oranjevrouwen zetten ook België zonder moeite opzij

heywoodu

De Oranjevrouwen gaan ook na de tweede speeldag in poule A aan de leiding. Maandagavond won Nederland het tweede pouleduel eenvoudig van België. In het Kyocera Stadion werd het 4-0.

Oranje – waar Lidewij Welten wederom ontbrak – zette de Belgen meteen onder druk, wat in de vijfde minuut leidde tot een weergaloos doelpunt van Ellen Hoog. Na een knappe actie van Naomi van As over de achterlijn, vuurde Hoog met haar backhand een kanonskogel achter goalie Aisling D’Hooghe.

Deze uithaal beloofde veel goeds voor het oranjegekleurde publiek, maar dat viel eigenlijk tegen. Nederland had moeite het Belgische doel te vinden, waardoor de volgende treffer lang uitbleef. Pas in de slotfase van de eerste helft klonken er weer wat ‘oeh’s’ en ‘ah’s’ door het stadion. Roos Drost had met een backhandschot een kansje en ook Kelly Jonker was dichtbij.

In de 31ste minuut viel er weer wat te juichen. Hoog schoot met fantastische backhand richting het Belgische doel, waar Marloes Keetels klaar stond de bal binnen te tikken. Het was haar tweede treffer in Oranje: 2-0. Binnen zestig seconden leek ook achter Kim Lammers naam een kruisje te komen, maar de routinier miste de voorzet van uitblinker Hoog op een haar.

In het tweede bedrijf sneden de gastvrouwen als een mes door de boter, maar keer op keer stond goalie D’Hooghe haar mannetje. In de 44ste minuut moest de sluitpost toch vissen. Uit de tweede korte hoekslag van Oranje volgde een strafbal, die Paumen benutte: 3-0. Vijf minuten later lag ook de 4-0 in het doel. Drost reageerde attent op de rebound van de vierde corner: 4-0.

Voor de Oranjevrouwen staan na maandag twee rustdagen op het programma. De ploeg speelt donderdag pas haar eerstvolgende wedstrijd. Om 19.45 uur wacht Nieuw-Zeeland.