[WK Hockey] 'Boom Boom' Boon neemt winnend België bij de hand

heywoodu

De Belgische mannen hun tweede zege geboekt op het WK in Den Haag. In het GreenFields Stadion werd afgerekend met Maleisië: 6-2. Tom Boon was de absolute uitblinker bij de Belgen, hij scoorde liefst viermaal.

In de beginfase was het even schrikken voor de fans van onze zuiderburen. De Maleisiërs kwamen namelijk op voorsprong via een rake strafcorner van Rahim Razie. Boon maakte vanaf de stip gelijk, maar kort daarop sloeg dezelfde Razie nogmaals toe uit een strafcorner.

Na de tweede tegengoal trok België de wedstrijd helemaal naar zich toe. Boom Boom Boon benutte opnieuw een corner en tekende voor de gelijkmaker. Kort daarop werd een doelpunt van de spits van Bloemendaal afgekeurd. Lang hoefde hij echter niet te treuren: drie minuten voor rust maakte Boon ook de 3-2.

Na rust zorgde een benutte strafcorner van Tanguy Cosyns ervoor dat Maleisië verder achteropraakte. Boon – met zijn vierde van de wedstrijd – en John-John Dohmen vijzelden de score in de loop van de tweede helft nog verder op tot 6-2. België leidt hierdoor samen met Australië de dans in poule A. Beide teams hebben zes punten uit twee duels. Engeland volgt op twee punten achterstand.