[WK Hockey] Koreaanse vrouwen verrassen Nieuw-Zeeland

heywoodu

Zuid-Korea heeft maandag het duel met Nieuw-Zeeland in poule A met 1-0 gewonnen. In de 30ste minuut werkte Darae Kim de voorzet van Eunbi Cheon hoog in het doel. Gezien de kansenverhouding een terechte, maar bescheiden overwinning voor de Aziaten. 

In hun tweede wedstrijd 0p dit wereldkampioenschap mochten van de Zuid-Koreaanse vrouwen aantreden tegen Nieuw-Zeeland, dat twee dagen eerder nipt won van België met 4-3. Zelf kregen de Aziaten zaterdag klop van Australië: 3-2. De Koreaanse vrouwen lieten vanaf het fluitsignaal zien dat het zij niets liever wilden dan hun tweede duel winnend afsluiten.

Die voorsprong kwam er voor de huidige nummer acht op de wereldranglijst. Na een half uur spelen gaf Eunbi Cheon vanaf de linkerhoekvlag knap voor met haar backhand, waarna Darae Kim minstens zo knap bij de eerste paal de bal binnentipte achter keeper Sally Rutherford.

In de eerste paar minuten na rust had Zuid-Korea opnieuw de overhand. Er volgden drie grote kans kansen op rij, maar Darae Kim, Hye Lyoung Han en Eunbi Cheon waren niet gelukkig in de afronding. Alleen Anita Punt deed wat terug voor Nieuw-Zeeland, toepasselijk genoeg via een schot met haar puntje. De bal ging rakelings naast.

Pas in de 54ste minuut verdienden de Black Sticks een strafcorner, die tevergeefs werd aangevochten door de opponent. Punts inzet verdween naast het doel van Soo Ji Jang. Han zag haar strafcorner die daar direct op volgde aan de andere kant gekeerd worden door Rutherford. Even later verdween haar voorzet onaangeraakt naast het doel van de Kiwi’s. Korea kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar verzuimde de score uit te breiden, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-0.