[RG] Bertens mist kwartfinales

Frank (franklop)

Kiki Bertens is er maandag niet in geslaagd de kwartfinales van Roland Garros te bereiken. Na een goede start verloor de tennisster uit Wateringen in drie sets van Andrea Petkovic. De als 28e geplaatste Duitse was met 1-6, 6-2 en 7-5 te sterk.

De 22-jarige Bertens haalde via de kwalificaties het hoofdschema. Ze stond voor het eerst in haar loopbaan in de vierde ronde van een grandslamtoernooi en speelde voor het eerst op het Court Philippe Chatrier, de hoofdbaan in Parijs.

Bertens begon overtuigend aan het duel met de Duitse. Ze brak al in de derde game de service van Petkovic en liep met uitstekend spel uit naar 6-1. In de tweede set kon ze deze lijn echter niet doortrekken. Bertens werd in haar eerste servicegame gebroken en ging steeds meer onnodige fouten maken. Petkovic trok met 6-2 de stand weer gelijk.

In het beslissende derde bedrijf hadden beide speelsters moeite hun service te behouden. In de zesde game verzilverde Petkovic haar servicebeurt en liep uit naar 4-2. Maar Bertens kwam toch weer terug en nam een voorsprong van 5-4. Petkovic hield echter ook haar servicegame. Op 5-5 moest Bertens opnieuw haar opslag inleveren. Haar Duitse opponente serveerde de wedstrijd daarna uit.

Bertens mist kwartfinales Roland Garros
Bertens mist kwartfinales Roland Garros (Foto: ANP)