Goud rolstoeltennissters op WTC 2014

Stefan (sportfreak)

De Nederlandse dames hebben goud gewonnen op de BNP Paribas World Team Cup in Alphen aan den Rijn. Op het zonovergoten tennispark van Nieuwe Sloot wonnen Aniek van Koot en Marjolein Buis in de finale van Groot-Brittanië met 2-1.

Buis verloor het enkelspel in drie sets met 6-4, 0-6 en 3-6 van Lucy Shuker. Van Koot trok de stand gelijk door haar enkelspel met 6-4 en 6-1 te winnen van Jordanne Whiley. In de dubbelpartij waren Buis en Van Koot met 6-4 en 6-1 te sterk voor de Engelse dames. Het is de 27ste keer dat de Nederlandse dames goud pakken.

De Nederlandse heren wonnen zilver. Frankrijk was te sterk in de finale. Tom Egberink verloor in het enkelspel van Nicolas Peifer met 6-2 en 6-2. Stephane Houdet bracht de Fransen op de beslissende 2-0 voorsprong door Maikel Scheffers met 6-3 en 6-2 te verslaan. De herendubbel werd niet meer gespeeld.

Afgelopen vrijdag wonnen de Nederlandse junioren brons door winst op de Verenigde Staten. Het Nederlands team, bestaande uit Carlos Anker, Diede de Groot, Sam Schöder en Mitchel Graauw, verloor eerder deze week van Spanje in de halve finale. 

Bij de BNP Paribas World Team Cup (WTC) strijdt de wereldtop van het rolstoeltennis om de wereldtitel voor landenteams. Het toernooi is vergelijkbaar met de Davis Cup (heren) en de Fed Cup (dames), alleen zijn de winnaars tijdens de WTC na een week bekend.