[WK Hockey] Gelijkspel tussen vrouwen Duitsland en China

Frank (franklop)

De teams van Duitsland en China kwamen in hun eerste wedstrijd van het WK niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De twee teams deden weinig voor elkaar onder in een duel dat meer spannend was dan goed.

De vrouwen van Duitsland en China speelden de eerste 25 minuten erg afwachtend. De Aziaten kregen weliswaar al in de tweede minuut hun eerste strafcorner, maar in het vervolg van de eerste helft waren de kansen voor de ploeg van bondscoach Baodong You schaars.

Het duel tussen beide teams kwam tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft pas echt op gang. Net nadat Xiaoxue Zhang haar snelle schotkans naast zag gaan, creëerden onze Oosterburen uit de tegenaanval hun eerste strafcorner. De sleeppush van Tina Bachmann, die tegen China haar 250ste interland speelde, belandde echter op de paal en bleef de stand gelijk. Kristina Hillmann leek Duitsland even later toch op voorsprong te zetten maar haar goal werd afgekeurd wegens shoot. Omdat een derde korte hoekslag van de Duitsers ook geen doel trof gingen beide formaties bij een 0-0 stand rusten.

In de tweede helft was het spel aanvankelijk niet veel beter. China en Duitsland wilden wel, maar maakten vooral in de opbouw te veel fouten om het elkaar echt lastig te maken. De eerste echte kans viel pas halverwege de tweede helft te noteren. De strafcornervariant van Lydia Haase werd echter gekeerd door de Chinese goalie.

Met nog tien minuten op de klok was het dan toch raak. De sleepcorner van Bachmann werd nog gestopt, maar de rebound werd hard binnen geslagen door Hannah Krüger. De eerste beste aanval van China leverde direct de gelijkmaker op. Yang Peng zette haar ploeg met een droog schot op 1-1. Omdat China met nog dertig seconden te spelen verzuimde een twee-tegen-twee situatie goed uit te spelen, bleef de stand tot het eind van de wedstrijd gelijk.