Zwakbegaafde Brandon is terecht

Harry

De verstandelijk gehandicapte Brandon die zaterdag wegliep uit een instelling in Sliedrecht is terecht. Hij zat in Almere. De politie in de Flevolandse plaats heeft hem zaterdagavond meegenomen naar het bureau, schrijft zorgorganisatie ASVZ zondag op haar website.

Het is niet bekend wat Brandon in Almere deed, waar hij precies uithing en hoe het met hem gaat. Hij wordt zondag door zijn begeleider opgehaald.

De 22-jarige Brandon wist zaterdagochtend uit de instelling te ontkomen door een ruit te breken. Het was niet de eerste keer dat hij de benen nam. Daarom zag de politie ook geen aanleiding om groot alarm te slaan. Vorig jaar werd hij betrapt toen hij wilde inbreken bij een huis nadat hij was weggelopen.

De Rotterdamse politie vindt dat ouders en zorginstellingen meer verantwoordelijkheid moeten nemen om te voorkomen dat zwakbegaafde kinderen weglopen. De politie stelt dat veel vermissingszaken zijn te voorkomen als ouders en instellingen beter opletten en in de gaten houden waar hun kinderen en bewoners precies mee bezig zijn.

Brandon was in 2011 landelijk nieuws toen bleek dat hij in de instelling 's Heeren Loo in het Gelderse Ermelo aan de muur werd vastgebonden omdat hij onhandelbaar was. Hij woont inmiddels al een paar jaar bij ASVZ in Sliedrecht.