Aftrap Holland Festival zondagavond

MarcusViridis

Liefhebbers van dans, theater, muziek, film en beeldende kunsten kunnen de komende maand hun hart weer ophalen. In Amsterdam begint zondagavond het Holland Festival met de dansvoorstelling Vortex Temporum van Anne Teresa De Keersmaeker. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen de openingsvoorstelling bij.

Het Holland Festival, dat dit jaar zijn 67e editie beleeft en op verschillende locaties in Amsterdam wordt gehouden, krijgt bezoek van enkele grote namen. Zo komen actrice Isabella Rossellini, muzikant Philip Glass en schrijfster Elfriede Jelinek optreden. In de 29 dagen dat het festival duurt worden 159 voorstellingen, concerten en evenementen gehouden en zijn er 56 producties te zien.

Om het Holland Festival toegankelijk te maken voor een breed publiek, zijn veertien evenementen gratis toegankelijk. Zo zijn er latenightconcerten, lunchconcerten, een opera in het Oosterpark en is er een Vogue Ball.

Na het festival neemt theaterregisseur Pierre Audi afscheid als artistiek directeur. Hij vervulde die functie tien jaar lang.?