Regisseur gevonden voor biografische Bruce Lee-film

dekatophetspek

Er is een regisseur gevonden voor de film Birth of the Dragon. De biografische Bruce Lee-film zal worden geregisseerd door George Nolfi. Nolfi maakte eerder naam als regisseur van de film The Adjustment Bureau. Ook schreef hij de scripts voor onder meer Ocean's Twelve, The Sentinel en The Bourne Ultimatum. Het nieuws werd bekendgemaakt via de website van Variety.

Birth of the Dragon speelt zich af in 1965 in San Francisco, waar Chinese triades in Chinatown de touwtjes in handen hebben. De film begint met het legendarische gevecht tussen Bruce Lee en China's meest beroemde Kung Fu grootmeester Wong Jack Man, waarmee eveneens de aftrap wordt gegeven voor een explosieve actiefilm, waarbij het tweetal de strijd aangaat met allerlei gangsters in Chinatown.

Het scenario voor Birth of the Dragon werd geschreven door Christopher Wilkinson en Stephen Rivele, die eerder de filmverhalen neerpenden voor films zoals Nixon en Ali. Naast Wilkinson en Rivele zullen ook Bill Block, Janice Williams en Michael London als producers aan deze film meewerken. De opnames van Birth of the Dragon zullen in de lente van 2015 plaatsvinden.