[WK Hockey] Mannen Spanje en Engeland spelen gelijk

heywoodu

Het duel tussen de mannen van Spanje en Engeland is een gelijkspel geëindigd. In het GreenFields stadion was de stand na zeventig minuten 1-1. Engeland was in de eerste helft sterker, Spanje creëerde in de tweede helft kansen.

In de openingsfase kreeg Engeland meteen al een grote kans. De ploeg zag een tip-in-poging rakelings langs het doel gaan. Na vijf minuten was het wel raak voor de Engelsen. De mannen maakten slim gebruik van het protest van Spanje tegen de scheids en speelden het overtal probleemloos uit. Alastair Brogdon mocht van de kop van de cirkel vol uithalen: 1-0. De Engelse mannen hadden vervolgens de overhand, maar ze benutten de kansen niet. De Spanjaarden moesten het hebben van enkele counters.

Spanje opende sterk na rust. De Zuid-Europeanen wisten na twee minuten spelen de aansluitingstreffer te maken, na het goed benutten van de videobeelden. Eduard Tubau tipte de bal in de goal: 1-1. Vlak na de goal volgden voor beide landen een strafcorner, maar de stand bleef onveranderd. Het gelijke spel maakte de wedstrijd steeds grimmiger, waardoor de arbitrage regelmatig op moest treden. Na kansen over en weer werd er in de resterende minuten niet meer gescoord.