[WK Hockey] Belgische mannen op het nippertje langs India

heywoodu

De Belgische hockeymannen zijn tijdens hun eerste WK-optreden met de schrik vrijgekomen. Tegen India scoorde de ploeg van bondscoach Marc Lammers in de laatste minuut de winnende treffer: 3-2. Twintig minuten voor tijd keek België nog tegen een 2-1 achterstand aan.

De Belgen kwamen heel aardig voor de dag in hun eerste 35 minuten van dit WK. Na een bloedeloos eerste kwartier namen de Red Lions het heft in handen. Dat leidde tot veel kansen, maar de Indiase doelman P.R. Sreejesh bleek een sta-in-de-weg. België – dat voor rust tien schietkansen kreeg – haalde opgelucht adem toen Florent van Aubel vlak voor de pauze de score opende.

Het tot dan tegenvallende India kon na rust meer potten breken. Een van de eerste mogelijkheden werd door Mandeep Singh benut. En India zette door. Want zes minuten na de gelijkmaker tekende Akashdeep Singh glijdend voor de 2-1.

Een nederlaag bleef België bespaard. Dat kwam door een perfect uitgevoerde strafcornervariant die via Simon Gougnard – in clubverband actief voor Bloemendaal – in het doel ging. Zijn 2-2 leek de eindstand te zijn, maar John-John Dohmen besliste anders. Hij knalde twintig seconden voor tijd de 3-2 binnen, waardoor België een fikse tegenvaller bespaard bleef.