Zieke Ilse DeLange zegt optreden af

Redactie

Ilse DeLange staat zaterdagavond niet op het podium in Groningen. De zangeres is geveld door de griep en daarom niet in staat op te treden, valt te lezen op haar website. DeLange zou tijdens De Vrienden van Amstel Zingen Hun Helden verschillende covers ten gehore brengen.

Waylon is zaterdagavond pikant genoeg wel van de partij. Het optreden in Groningen zou het eerste optreden van beiden op een podium worden sinds ze tweede werden op het Eurovisie Songfestival. Het duo deed eerder deze maand als The Common Linnets mee aan het liedjesfestijn.

Deze week ontstond ophef, omdat Waylon ontbrak bij een aantal optredens van The Common Linnets. Daarop liet de zanger weten dat hij 'creatieve gelijkwaardigheid' mist en dat de samenwerking met DeLange wat hem betreft stopt na nog een laatste concert. Zijn manager stelde zaterdag in het AD dat er wellicht een 'doorstart' van het duo komt.

DeLange werd zaterdag 'met een flinke koorts wakker', staat op haar website. "Ze vindt het heel erg vervelend vandaag verstek te moeten laten gaan. We hopen dat een paar dagen rust ervoor zorgen dat ze snel weer op de been is." Via Twitter laat de zangeres weten dat ze baalt. "Heb er zo naar uitgekeken maar ben ziek.. baal! Kan dus niet spelen vanavond. Hoop jullie volgende week allemaal te zien."

Wellicht ontloopt ze Waylon. Of heeft ze geen zin in lastige vragen van kutjournalisten. Of misschien is ze wel echt ziek. Hoe dan ook kan er net als voor Waylon blijkbaar niet even een fop-Ilse van stal worden gehaald.