[WK Hockey] Australië wint openingsduel van Maleisië

heywoodu

Australië heeft de openingswedstrijd van het WK hockey gewonnen. In het Kyocera Stadion won de wereldkampioen van 2010 met 4-0 van Maleisië, nadat er in de rust 1-0 op het scorebord stond.

In de openingsfase kreeg Australië meteen al een grote kans. De Aussies mochten vanaf een paar meter van het doel aanleggen, maar schoten tegen hun eigen medespeler Simon Orchard aan, die op de lijn stond. Aan de andere kant kreeg Shahrun Abdullah ook al snel een kans. Zijn lob verdween echter over het vijandelijke doel, waardoor er in de openingsfase niet gescoord werd.

Na 25 minuten viel de openingstreffer van het WK dan toch. Tijdens een counter kreeg Glenn Turner de bal halverwege het veld aangespeeld, waarna hij richting het doel rende, niet in paniek raakte en Australië op voorsprong schoot: 1-0. Vlak voor rust was Kieran Govers nog dichtbij de 2-0, maar zijn inzet uit een strafcorner werd gestopt.

Na rust voerde Australië de score op. In de 50ste minuut begon Eddie Ockenden aan een solo, die hij met een prima backhand afrondde: 2-0. Vanaf dat moment ging het hard, want twee minuten later was het opnieuw raak. Jamie Dwyer slalomde in de cirkel door de verdediging heen, waarna hij de 3-0 binnenschoot. In de 54ste minuut viel ook de 4-0. Glenn Turner scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Daarna ging Maleisië nog wel op zoek naar de eretreffer, maar de Aziaten slaagden er niet meer in de achterstand kleiner te maken.