Tim Akkerman heeft geen succes

Redactie

Tim Akkerman dacht na zijn vertrek uit Di-rect makkelijker een solocarrière van de grond te krijgen. "Ik hoopte meer concerten te kunnen spelen", vertelt de 33-jarige zanger, die in maart 2009 uit de Haagse rockgroep stapte, zaterdag in het AD. "Dat heb ik te rooskleurig ingeschat."

Akkerman nam afscheid van Di-rect omdat hij zich muzikaal niet langer kon vinden in de band. "Ik heb met Anno de moeilijkste weg gekozen: de muziek lag zo ver van Di-rect af, dat het publiek het niet zo snel snapte", vertelt Akkerman over zijn solodebuut, dat in 2011 verscheen. "Mijn singer-songwriterliedjes bleken te fragiel voor popfestivals."

Ook nu zijn tweede plaat The Journey in de schappen ligt, moet Akkerman nog knokken. "Nog steeds moet ik het publiek overtuigen. Misschien duurt dat wel tot het derde of vierde album voordat dat lukt." Akkerman heeft zich neergelegd bij het feit dat hij altijd zal worden vergeleken met Di-rect. "Maar voor mij staan deze liedjes er volkomen los van."

Hoewel zijn solocarrière anders uitpakte dan Akkerman had verwacht, heeft hij geen spijt. "Ik heb de muziek kunnen maken die ik altijd al in mijn hoofd had. Dat voelde bevrijdend."

Uw nederige verslaggever heeft nog nooit een nummer van Tim Akkerman in z'n hoofd gehad. Wel van Jan Akkerman, maar ja, daar heeft Tim niet zoveel aan.