Spanje start WK-voorbereiding met winst op Bolivia

heywoodu

Spanje is de voorbereiding op het WK begonnen met een degelijke zege. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque was in Sevilla met 2-0 te sterk voor Bolivia. Op 13 juni is de regerend wereldkampioen de eerste tegenstander van het Nederlands elftal in een reprise van de finale van 2010.

Onder meer de spelers van Real Madrid en Atlético Madrid, de teams die vorige week om de Champions League streden, ontbraken nog bij Spanje. Het thuisland had in de eerste helft het overwicht, maar grote kansen bleven uit. Kort na de pauze was het wel raak. Fernando Torres benutte een strafschop na een overtreding op Javi Martínez.

De Chelsea-spits liet daarna nog een grote kans onbenut, maar via invaller Andrés Iniesta kwam in de slotfase toch de tweede treffer op het scorebord. De spelmaker van FC Barcelona krulde de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek.

Spanje oefent in aanloop naar het WK alleen nog tegen El Salvador. Dat duel wordt in Washington gespeeld. Naast Nederland neemt de titelhouder het in Brazilië op tegen Australië en Chili.