'Verdachten Drentse moorden beraamden nieuwe roof'

Harry

De twee broers die verdacht worden van de drie roofmoorden in Drenthe hadden plannen voor een nieuwe rooftocht. Ze zouden daarvoor naar Noord-Brabant gaan, schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van bronnen rond het onderzoek. Een van de verdachten heeft bovendien twee keer een uitbraakpoging uit de gevangenis gedaan.

De politie arresteerde de twee direct nadat uit afgeluisterde gesprekken bleek dat de broers nogmaals wilden toeslaan. In hun appartement werd een plattegrond gevonden met routes in Brabant erop.

De mannen worden ervan verdacht een bejaard echtpaar in Exloo en een 55-jarige man op het Dwingelderveld te hebben gedood. Sinds ze vastzitten heeft de oudste verdachte, Admilson R., twee keer een uitbraakpoging gedaan, weet NRC verder. Bij de tweede poging gijzelde hij een politievrouw. Hij kwam met haar pasje twee deuren door maar kon daarna worden gestopt.

Admilson (29) en Marcos R. (28) staan dinsdag voor het eerst voor de rechter. Advocaat Gerard Spong, die Marcos bijstaat, gaat dinsdag tijdens de pro-formazitting in Assen vragen om een hersenonderzoek van beide broers. Een neurowetenschapper moet nagaan of er sprake is van een hersenafwijking.