Van Gerwen in Dubai nipt te sterk voor Wade

Boris (borisz)

In Dubai heeft de tweede editie van de Dubai Darts Masters plaats. Een toernooi van de zogenaamde World Series. Een toernooiserie van de PDC om het darten in de hele wereld op de kaart te zetten. Acht topdarters doen mee in Dubai. 

De avond in Dubai begon met een wedstrijd tussen Adrian Lewis en Raymond van Barneveld. Barney plaatste direct in de eerste leg een break tegen Jackpot. Binnen een mum van tijd stond het echter 7-3 voor Lewis en hij gaf deze voorsprong ook niet meer uit handen. Lewis besloot de partij met een 84-finish en won met 10-5 van Van Barneveld. 

De avond ging verder met een partij tussen Simon Whitlock en Dave Chisnall. The Wizard pakte direct in het begin van de partij een break voorsprong. Pas op 7-7 wist Chisnall langszij te komen. Het werd 8-8 en de laatste twee legs waren voor Chizzy. De Engelsman won met 10-8. 

Phil Taylor nam het op tegen Peter Wright. De partij ging tot 5-5 gelijk op. Met finishes van 141, 96 en 70 kon de kleurrijke Wright uitlopen naar 8-5. Taylor kreeg daarna nog een kans om in de partij te blijven, maar verzuimde om een dubbel te gooien. Snakebite won de partij van de zestienvoudig wereldkampioen met 10-5. 

De avond werd afgeloten met een wedstrijd tussen Michael van Gerwen en James Wade. De Engelsman had zijn vizier goed op de triples en met een 121-finish kwam hij 3-1 voor. Van Gerwen zette een tandje bij en bracht dat de partij halverwege weer in evenwicht (5-5). 

Wade gooide in het tweede deel van de partij niet zo goed als in het begin van de partij. Van Gerwen kon eenvoudig uitlopen naar 8-5. The Machine kwam echter terug tot 8-8. Met een 80-finish van Mighty Mike en met een 120-finish van Wade werd het 9-9. Van Gerwen won bullen en mocht daardoor aan de laatste leg beginnen. Dit voordeel buitte hij uit en kon de partij met 10-9 binnenslepen. 

Vrijdag worden de halve finales en finale gespeeld. Van Gerwen speelt tegen Lewis en Wright zal aantreden tegen Chissnall. De winnaar gaat naar huis met een cheque van 50.000 Amerikaanse dollar, een kleine 37.000 euro.