[RG] Nadal solide langs Oostenrijkse talent Thiem

Frank (franklop)

Rafael Nadal is overtuigend doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros. De Spanjaard was donderdag in straight sets te sterk voor het Oostenrijkse talent Dominic Thiem: 6-2, 6-2 en 6-3. Voor Nadal was het zijn 61e zege in Parijs. Daar had hij slechts 62 partijen voor nodig.

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, bood Thiem zeker niet onverdienstelijk partij. Nadal speelde echter zeer solide. "Ik denk een hele goede wedstrijd van mij tegen een topopponent", sprak hij voor de camera van Eurosport. "Ik deed de dingen die ik moest doen: controle houden en geen fouten maken."

Nadal was vol lof over zijn opponent, de mondiale nummer 57. "Hij heeft alles in huis, een goede service, krachtige slagen. Ik zie niet in waarom hij in de toekomst niet een topnotering op de ranglijst zal innemen." Nadal maakte in de derde set een 1-3 achterstand goed.

Als Nadal dit jaar zijn negende titel pakt op Roland Garros wordt hij de eerste man die het Franse grandslamtoernooi vijf keer op rij wint. Hij treft in de derde ronde de Rus Tejmoeraz Gabasjvili of Leonardo Mayer uit Argentinië.