Explosievendienst voor Watch_Dogs-pakketje

Een PR-stunt voor Watch_Dogs liep een klein beetje uit de hand. Het Autralische Ninemsn ontving een anoniem pakketje met daarin een kluisje en een briefje met de tekst 'check je voicemail'. Omdat er geen voicemail was tikte het team een code in die was vastgeplakt aan de kluis.

Dat was misschien niet zo'n goed idee. Het kluisje begon namelijk te piepen. Dit leidde tot het ontruimen van de negende verdieping van het gebouw. De plaatselijke politie en de explosievenopruimingsdienst werden opgeroepen om het verdachte kluisje open te maken. Uiteindelijk bleek de game Watch_Dogs, een beanie en een pet erin te zitten.

Ninemsn vindt de actie te ver gaan. "We hebben nog contact opgenomen met andere redacties maar zij hadden niets ontvangen. Dit is over de grens en zeker niet geschikt om anoniem naar een nieuwsredactie te sturen. Dat ding was zwart, zwaar en best eng."

Ubisoft heeft al excuses aangeboden en betreurt de gang van zaken. De code die vastgeplakt was aan het kluisje was de verkeerde code en het was niet gelukt om de goede code via de voicemail door te geven.